Dotclear premagal WordPress

Dolgo, predolgo sem se odločal o pogonu tega bloga. Na koncu sta ostala WordPress in Dotclear. Zmagal je Dotclear. Zakaj?

Seveda sem imel mnogo idej. Tudi to, da bi si platformo sprogramiral sam, saj to obvladam. Pravzaprav sem to že naredil a za vsak “fancy feature” bi moral vendarle tuhtati znova, tako pa jih lahko le pobiram, kot zrele hruške, v obliki pluginov.

Zato je bilo nujno izbrati platformo, ki je živa. Najprej je odpadel Life Type, ki mi je bil v začetku simpatičen, a katerega razvoj je prepočasen. Potem sem se ogrel za legentarni WordPress pa se mi je zdel vse prekompliciran in nič kaj uporabniško prijazen. Najbolj so me odbile wordpress predloge, v katerih se kar po fantaziji koda meša z oblikovanjem, kljub tonam dokumentacije pa je ta urejena nesistematično, tako da sploh nisem uspel najti preprost seznam funkcij oz. tagov, ki jih v predlogah lahko uporabim.

Končno sem našel Dotclear, ki se mi zdi preprostejši, prijaznejši, hkrati pa ima vse, kar potrebujem. Osnovne predloge lahko brez težav prilagajaš samo s pomočjo CSS-a, razvoj deluje s polno paro, prav tako razvoj pluginov in nenazadnje, je dotclear evropski proizvod, zato je najbrž tudi bolj logičen 😉

Dotclear je torej zaenkrat zmagal, če pa se bo v realnem okolju obnesel tako dobro, kot se je v testnem, bo postal tudi moja uradna blog platforma.