Avanture in zmenkarije na slovenskem spletu

Spletno zmenkarjenje in iskanje avanture na spletu je, vsaj sodeč po statističnih podatkih izjemno priljubljeno početje. Samo spletni forumi med.over.net nudijo na ključno besedo “avanture” več kot tritidoč petsto zadetkov. Prav ta izjemno ambivalena spletna stran, znana tako po brezplačnih zdravstvenih nasvetih, kot po neusmiljenih političnih debatah nudi svoje okolje tudi iskalcem avantur in sorodnih duš. Začnimo torej pri njih.

Avanture na Med.Over.Net

Med forumi Med.over.net, ki jih je menda čez sto, obstajata dva, na katerih so dobrodošli lovci na avanture in iskalci sorodnih duš. Prvi Sex v mestu je bolj ekspliciten. Tam so dobrodošle debate o različnih spolnih praksah, dogovori o skupinskem seksu in sploh vse, kar je povezano z avanturami. Drugi, Ženski in moški čvek je bolj zmenkarski forum. Tam tudi kdaj kdo kaj pojamra o svoji zvezi, nekateri iščejo sorodne duše, drugi pa spet samo avanture.

Forum sam ne poskrbi za preprosto navezavo stikov, saj je možno tudi anonimno objavljanje, toda tisti, ki imajo resne namene si ustvarijo profil in resne ponudbe potekajo preko zasebnih sporočil.

Ona on

Ona on je portal, ki se oglašuje predvsem kot portal, kjer si lahko najdete sorodno dušo. Radi se pohvalijo s številom porok, ki so bile sklenjene na osnovi poznanstev sklenjenih preko portala Ona on. Nikakor ne moremo zanikati, da gre za portal z resnimi nameni, saj so unikatni tudi v tem, da edini prirejajo srečanja v živo, piknike in podobne dogodke, kjer stvari niso več prepuščene spletnim profilom, ampak se ljudje zares srečajo.

Kljub temu, da je portal Ona on namenjen bolj ženitnim ponudbam, pa se tudi tam pogosto zgodijo srečanja, ki niso tako trajnega značaja. Če iščete resno zvezo, bodite kljub vsemu pozorni na prežeče seksualne predatorje.

Kupid

Kupid je najstarejši slovenski zmenkarski portal namenjen tudi in predvsem za avanture. Svoji starosti pa je tudi primerno zastarel. Človek ima občutek, da je uporabniški vmesnik obtičal v devedesetih letih. Morda dobra stran je, da omogoča neke vrste demo vpogled anonimnim uporabnikom. Tako lahko že v naprej preverite, ali se je smiselno včlaniti. Poleg oglasov, premore Kupid tudi razmeroma živahen forum.

Iskanje avanture na Kupidu

Tuja scena

Med tujimi spletnimi stranmi je bil za avanture najbolj popularen Facebookov predhodnik Netlog, ki pa je aprila 2015 dokončno zaprl svoja vrata. Trenutno sta med slovenci najbolj popularna belgijski Twoo in ameriški Badoo. Twoo se oglašuje kot portal za klepet in navezovanje novih prijateljstev, medtem ko Badoo že z logotipom v obliki srčka jasno daje v ospredje zmenke, flirt in avanture. Oba imata omembe vredne slovenske skupnosti.

Kaj pa Facebook in Instagram

Tudi najbolj priljubljeno družabno omrežje Facebook in njegov slikovno usmerjeni satelit Instagram ne zaostajata v nudenju priložnosti za navezave stikov. Narava Instagrama odkar ga je prevzel Facebook je izrazito namenjena samopromociji. Vsak član torej skrbi za čimbolj brezhiben in všečen osebni profil s katerim – med drugim – skuša privabiti potencialne partnerje. Na Facebooku pa iskanje avanture poteka predvsem preko skupin namenjenih samskim. Teh je kar nekaj. Dovolj je, da besedo samski vtipkate v iskalnik, lahko pa ste bolj domiselni in v iskalnik vtipkate ciljno skupino, ki je zanimiva za vas.

V globalno digitaliziranem svetu se zmenki in avanture vse pogosteje začenjajo ravno na spletu. Vendar imajo mnogi slabe izkušnje. O tem priča nešteto tem na forumu Starševski čvek in Ljubezenski nasveti. In čeprav so spletni zmenki še vedno v porastu, se hkrati že pojavljajo vprašanja kako do zmenka v resničnem svetu. Vse se pač vrti v krogu.

Naslovna slika: CCO Creative commons – prosto za komercialno uporabo. Pixabay